29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Treska na čerstvém fenyklu

Název Množství a jednotka
filé z tresky 250 g
čerstvý fenykl 1 ks
kuskus 200 g
slunečnicový olej 3 lžíce
olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: japonská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody přidáme čtvrtku masoxu, necháme rozpustit, přidáme lžičku olivového oleje a zalijeme jí kuskus tak, aby voda byla cca 1 cm nad kuskusem. Promícháme, minutu necháme vařit, pak stáhneme z ohně, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat asi 10 minut. Porce rozmražené tresky nakrájíme na kostky. Fenykl omyjeme, rozkrojíme napůl, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme fenykl, přidáme nakrájenou rybu, za občasného promíchání, aby se ryba propekla ze všech stran, osmahneme. Malé kousky ryby jsou hned. Necháme vydusit vodu, mezitím osolíme a opepříme hrubým pepřem. Kuskus nakypříme (prohrábneme vidličkou), dáme na talíř a navršíme na něj směs tresky s fenyklem.

Místo kuskusu lze použít bulgur nebo drobné těstoviny.


 


RECEPTY

Pažitková polévka

Postup: Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...